Konzervativní listy vede David Floryk

Květen přinesl změny v redakci měsíčníku Konzervativní listy. Dana Drápala (*1949) na funkci šéfredaktora střídá o devatenáct let mladší David Floryk.

Nové složení má také redakční rada Konzervativních listů. Jejím předsedou se stal Roman Joch, dalšími členy jsou Dan Drápal a Jan Kubalčík.

Měsíčník vychází od září 2009. Patří mezi nejméně známé pravicové tiskoviny. Časopis sleduji od jeho začátků a nevím, co si o změně myslet. Z letošních vydání se podle mého názoru nejvíce povedlo č. 3, kde je tématem problematika lesního hospodářství. Zejména stať Čestmíra Hofhanzla byla patříčně nabroušeným čtením (Železná mříž roku 2011 aneb akcionalizace státního podniku Lesy ČR).

V posledních dvou číslech letošního ročníku se objevují krotší příspěvky, zejména co se týče rozhovorů s osobnostmi. Kardinál Duka prezentoval své poměrně smířlivé názory v dubnovém vydání. Tomáš Julinek, s nímž redakce hovořila v květnu, si sice přičítá veškeré zásluhy o české zdravotnictví, ale jeho politická filosofie nemá podle mého názoru s konzervativními hodnotami mnoho společného.

Na Konzervativních listech je mi sympatické, že se v době likvidace tištěných časopisů internetem drží klasického a osvědčeného formátu. Šanci zaujmout mají ale jedině tehdy, pokud se budou věnovat kritice české politiky zprava. Druhou naději v sobě skrývá spolupráce s občanskými iniciativami, které vychází z podobných hodnot, jako je např. Hnutí pro život (www.prolife.cz).

Kontakt na redakci, webová stránka časopisu: www.konzervativnilisty.cz

Příspěvek byl publikován v rubrice Média se štítky , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.